Хаджигенов с иронични постове за ИТН във фейсбук

0
297
Карикатура: Прас-Прес

Осмива ги с виц и карикатура, подиграва се на правописа в поканата им

Зам.-председателят на ПГ на ИБНИ Николай Хаджигенов не пести критики за начина, по който Има такъв народ (ИТН) се отнасят към формирането на бъдещия кабинет. Той има забележки към кандидатурата, която бе представена в последния момент за премиер, както и към липсата на яснота около състава на еветуалното правителство. Освен това Хаджигенов постави под въпрос и легитимността на връчването на мандата на ИТН миналия петък, пише Novini.bg.

В няколко поредни фейсбук поста депутатът дори осмива поведението на най-голямата парламентарна група. Той публикува следния виц, станал популярен в социалните медии:

– Каква е тази опашка, Джеймс?
– Кандидат-премиери за Слави, сър.
– Много дълга, Джеймс.
– Дълга, но върви бързо, сър.

В друг пост Хаджигенов публикува карикатура от Прас-Прес, в която Тошко Йорданов мъкне за ръка Пламен Николов и му казва „Аре, ще те водя на кастинг при Христо, Мая и Корни“.

Хаджигенов публикува и официално писмо, с което ИТН покани ИБГНИ на среща. той е подчертал правописни и пунктуационни грешки в писмото.

Напрежението между ИТН и „Демократична България“ и ИБНИ се изостри преди седмица. Основната линия на противопоставяне бе хората на Слави Трифонов срещу Христо Иванов и двама служебни министри – Кирил Петков и Асен Василев. ДБ и ИБНИ настояваха ИТН да бъдат по-конкретни в намеренията си. От ИТН пък реагираха, че няма да правят пазарлъци за министерски места и искат да носят самостоятелно отговорността за евентуалното правителство.

След като Румен Радев връчи в петък мандата за съставяне на кабинет на Пламен Николов от ИТН, днес от партията обявиха, че са поканили ДБ, ИБГНИ и БСП на консултации за предоставяне информация за състава на проектокабинета.