Харков блокиран, руснаците бомбардират масирано 4 жилищни райони

0
131
Проф. Михаил Станчев

Русия няма успех в наземните операции, блицкригът не успя и войниците започнаха да се предават, твърди проф. Михаил Станчев

Харков е напълно блокиран и на този фон са се появили различни диверсионни групи, включително украинци, които убиват хора. Това каза за „Денят ON AIR“ преподавателят в Харковския университет проф. Михаил Станчев.

Денят е бил много лош за него и семейството му, тъй като Русия е започнала масирани бомбардировки в четири жилищни района в Харков.

„Загубите са съществени, говори се за десетки загинали и стотици ранени. Това е трагедия, и то по време на преговори“, коментира сънародникът ни пред Bulgaria ON AIR.

Русия няма успех в наземните операции, блицкригът не успя и войниците започнаха да се предават. Затова се върнаха към предишната тактика – да използват ракетни системи ГРАД, авиоудари и бомби. Което е отвращаващо, посочи още той.

„С жена ми ще стоим до края и ще се молим на Господ всичко да свърши добре“, призна проф. Станчев. Той се надява все пак разумът да надделее и да се стигне до компромис и от двете страни.