Харвардска сделка! Това е офисът на фирма с 6 млн. лв. оборот, която Спецов продал за 500 лв. на малоимотен рецидивист /видео/

0
1634
Това е офисът на купувача на фирмата на Спецов в с. Ялботина. Снимка: фейсбук

Порутената и необитаема къща са намира в село Ягодина, новият собственик изчезнал

Това е седалището на фирмата, която директорът на НАП Румен Спецов е продал на малоимотния Данаил Николов със задължения от около 1.5 млн. лв. към хазната. Показаха го Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ.

офис, спецов

Порутеният и необитаем имот се намира в село Ягодина, Драгоманско. Това е офис, изграден по модерни зелени стандарти, изцяло от екоматериали – кирпич, дърво и малко керемиди отгоре, пошегува се Биков.

Спецов е дългогодишен приятел на финансовия министър Асен Василев, припомни Биков. Тази фирма има дедесарски профил, това са фирми, които се занимават с кражба на ДДС, посочи той.

Данаил Николов не живее в имота, но там е адресната му регистрация и Спецов го е намерил някъде тук, когато е решил да му продава фирмата „Гранекс Трейдър“ ООД. Тя е била доста добре работеща, щом е имала 6 млн. лв. оборот. Незнайно защо – вероятно по някаква харвардска система, иновативна, Спецов е решил да продаде фирма с оборот от 6 млн. лв. за 500 лв. на Данаил Николов, коментира Биков. Може би самият Асен Василев да е консултирал сделката, допълни Иванов.

Бившият депутат каза, че е загрижен за живота и здравето на Николов, след като се разчу за сделката му с настоящия директор на НАП.

Николов има 6 присъди за кражби, последната от 2012 г., и е собственик на 23-24 фирми, повечето с милиони левове задължения към хазната, които г-н Спецов като директор на НАП сега трябва да направи всичко възможно да събере, посочи Александър Йорданов.

Това са част от 10-те милиарда, които г-н Асен Василев казва, че са отписани и сега ще се събират. Дали Василев и президентът Радев продължават да стоят зад гърба на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, извършвал измами с ДДС, може ли подобен човек да бъде директор на НАП и колко още ще продължи да бъде директор на НАП, попита Биков.