Хекимян: Бюджетът на София може да бъде определен като „бюджет на липсите”

0
65
Антон Хекимян Снимка: БНТ

Според съветника голяма част от предложенията на кмета няма да бъдат реализирани „заради управленската немощ на екипа му“

„Ние продължаваме да имаме критики към бюджета, предложен от Васил Терзиев, и ще продължим да ги имаме през цялата година. Това е така, защото той би могъл да бъде определен като „бюджет на липсите“, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. И допълни: „Няма как да дръпнем ръчната спирачка на София. Работата за гражданите трябва да продължи”.

Според него голяма част от предложенията на кмета няма да бъдат реализирани. „Заради управленската немощ на екипа, който сега управлява Столичната община”, подчерта той.

„В бюджета липсват едни 380 млн. лв., които трябваше да бъдат събрани допълнително – несъбрани вземания на общината. Няма ги разпределени. Тази план-сметка, която се приема днес, е ¼ от работата на Васил Терзиев за следващия период. Той в следващите четири години има да направи четири бюджета. Единият от тях вече е направен, а той в 95% преповтаря капиталовата програма, заложена от Йорданка Фандъкова”, категорично заяви Хекимян.

„Всичко, което е била заложено от предишния управленски екип, ще продължи да се изпълнява. Няма нито една нова детска градина. Този екип не е дошъл с нито един нов проект”, каза общинският съветник.

По думите му са одобрени 20 млн. лв. за реализирането на проекти, свързани с детски градини, карти за градския транспорт, деца в неравностойно положение и такива със здравословни проблеми.

Антон Хекимян съобщи, че групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет ще остане опозиция на управлението.