Христо Гаджев към BIRD: Канадската компания Телъс е свързана с „Продължаваме промяната”

0
287
Коментарът на Христо Гаджев

Bird.bg e рекетьорска бухалка в нейния най-чист вид, смята Александър Симов

От профила във Фейсбук на народния представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев

Първо от BIRD безпринципно публикуваха информация за десетки млади служители на Телъс и ги подложиха на интернет тормоз.

След като бяха силно критикувани, са решили да измислят хипотетична връзка между Телъс и ГЕРБ, в тъжен опит да защитят тезата си.

Господата от BIRD са пропуснали да обърнат внимание на следното:

  1. Телъс е голяма канадска компания. Бизнесът им в България е най-голямата канадска инвестиция, след като закупуват CallPoint New Еurope.
  2. Президентът на Телъс за Европа и съсобственик преди това на CallPoint New Еurope е Ксавие Марсенак.

3️. Ксавие Марсенак е основател на фермата Насекомо.

4️. Основен човек в Насекомо е Яна Балникова – основател на „Продължаваме Промяната“ и съветник на министър-председателя Кирил Петков.

5️. Едно от малкото неща, които правителството на Кирил Петков свърши е да отмени изискването за ОВОС за фермата Насекомо, въпреки решението на служебния министър Личев и протестите в с. Лозен.

6️. По този начин освободи фирмата на Марсенак и Балникова от всякакви екологични изисквания и проектът стана възможен за реализация.

От профила във Фейсбук на Александър Симов

Ужасяващият скандал с Bird.bg и техните рекетьорски изстъпления във ФБ е едно от най-смислените неща, които са се случили през тази дълга и кошмарна година. Сега вече на всички трябва да им се изясни, че това не е журналистика, никога не е било и никога няма да бъде. Това е рекетьорска бухалка в нейния най-чист вид. През годините през този сайт може и да са излезли някакви новини, но истинската журналистика си личи най-вече по нейната гражданска доблест. В случая имаме точно обратното – някакви си самозабравени умно-красиви графомани заплашват, пенят се, рекетират обикновени служители на фирма и го правят така дебелашки, че буквално може да те хване леден ужас. Не знам за другите, но очаквах днес поне т.нар. Асоциация на европейските журналисти да излезе с позиция в защита на правата на оскърбените служителки. С какво те са заслужили тормоза от страна на няколко псевдожурналисти, които даже не крият мутренския блясък в очите си.

Очаквах и в поне един сутрешен блок темата да бъде развита – къде  са границите, които журналистиката не може да прескача. Кой има право да се изживява като последна инстанция в битката с прокълната путинска пропаганда, която така тормози червата на представителите на bird.bg? Кой има право да заплашва обикновени български граждани по този грозен, мръсен, унизителен и позорен начин? Нали се сещате, че ако това беше написано от някой друг сайт, днес „Дневник4 нямаше да може да се чете от високоморалистични есета, плонжове на Ивайло Дичев, късане на ризи от страна на виртуални инфлуенсъри и пиячи на соево лате. След подобна простотия смятам, че bird.bg  заслужи своето титулуване като „кафяв сайт“. Кафяв до отровно. Кафяв до откровен нацизъм. Концлагерно мракобесие на либералния комсомол.

Аз заради това никога не съм се ловил на тази поетична опорка, че големият смисъл на тяхната битка бил за държава с правила. При всяка възможност тези, който най-много крещят за правила, първи ги нарушават. Тези, които най-много скачат срещу мутрите, в момента, в който им е изгодно стават най-големите мутри и дори си се самовъзхищават заради това. Кафкианска история.