Христо Терзийски: Рашков да не си приписва заслуга, заплатите в МВР бяха увеличени от опозицията, мнозинството бе против

0
221
Христо Терзийски

Някой се опитва да прокара една лъжа в публичното пространство – дори и тя да му е за последно

Христо Терзийски, бивш министър на вътрешните работи, фейсбук

Вече бившият министър на вътрешните работи за „довиждане“ се опита да си припише постижение, за което не само няма никаква заслуга, но дори бе против – заедно с подкрепящото го мнозинство. А именно – повишаването на възнагражденията на служителите в МВР с близо 20% при актуализацията на Държавния бюджет.

Такива средства не само не бяха предвидени в проекта, внесен от Министерския съвет, но дори и при гласуването в бюджетната комисия на Народното събрание, в която аргументирах нашето предложение, представителите на управляващата коалиция бяха „против“ с 11 гласа – стенограмите са публично достъпни на сайта на парламента.

Заплатите на полицаите бяха повишени по предложение на опозицията и с гласовете на опозицията и бившите коалиционни партньори на управляващите. Достойното възнаграждение на служителите на МВР бе кауза, зад която стоим още от първия ден на 47 Народно събрание и съм удовлетворен, че тя бе успешно реализирана.

Затова, когато някой се опитва да прокара една лъжа в публичното пространство – дори и тя да му е за последно, се чувствам длъжен да реагирам. Истината ще ни направи свободни!