И ловната дружинка в Раковски на разпит в полицията, срещнали кандидат-депутат от ГЕРБ

0
189
Снимка: pixabay

Досега никога не съм викан в полиция. Уплашиха 10-годишния ми внук, 3 пъти идваха у дома да ме търсят, разказа Васил Бойкин

Цялата ловна дружинка на Раковски, която наброява над 100 души, е призована да се яви в Икономическа полиция след среща с кандидат-депутат от ГЕРБ. В срещата с Младен Шишков са участвали не повече от 20-30 души от местните почитатели на лова. Сега обаче всички трябва да дават обяснения.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров, кандидатът за депутат от ГЕРБ Младен Шишков и координаторът на партията за Пловдивска област Георги Мараджиев чакат пред Икономическа полиция – Пловдив, заедно с привиканите за разпит ловци от дружинката. Сред тях е 63-годишният Васил Бойкин, пише 24 часа.

„Не знам за какво съм тук. Досега никога не съм викан в полиция. Уплашиха 10-годишния ми внук, 3 пъти идваха у дома да ме търсят“, разказа Бойкин. Той не е бил на срещата миналата събота, на която кандидат-депутатът Шишков е разговарял с ловци от Раковски.

И 44-годишният Младен Мандраджийски недоумява защо е привикан в Икономическа полиция.

„Бях на тази среща. Състоя се до язовира в кв. „Ген. Николаево. Шишков дойде при нас да представи програмата си. Продължи не повече от 15 минути. След това ние останахме да обядваме, както правим обикновено след лов”, разказа Мандраджийски.

По думите му е напълно необяснимо всичко, което се случва. „Това за мен е политическа репресия”, посочи той.

Мараджиев и Гуджеров не изключват в близките дни да бъдат арестувани. Те твърдят, че репресиите са насочени към определени общини, където ГЕРБ е силен. „Защо не удрят Садово, Първомай и „Родопи“. Шефове на районни управления се надпреварват да се докарват пред Рашков. Жалби няма, те са само в главите им“, коментира Мараджиев.