И на Стоичков му е направило впечатление, че откакто на власт е „промяната“, столицата ни изглежда западнала, изоставена

0
456
Снимки: фейсбук/Ал. Йорданов

Каквото искаха софиянци, това и получиха. Сивота и познати от миналото комунистически мурафети

Снимка: фейсбук

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: ОТВРАТ!

Днес /вчера – бел. ред./ ми остана време за кратка разходка в центъра на София. И видях с очите си цялата некадърност на промянаджиите и тяхното кметче. Уникална некадърност. Никога София не е изглеждала така сива и мръсна в предколедните дни. Никаква украса. Нито по „Витошка“, нито по „Графа“ и площад „Славейков“, нито пред Народния театър. Единствено в градинката пред Министерството на отбраната бе организиран немски коледен базар. Но той е събран на толкова малко пространство, че станах свидетел как народът се блъскаше като на социалистическите опашки едно време и псуваше кмета.

Хората коментираха, че целта на софийската промянаджийска власт е да ги премести от традиционните коледни празнични пространства и да ги прекара през позорището, което кметската управа инсталира на гърба на стародавния храм „Света София“ и пред гроба на Иван Вазов и Паметника на Незнайния воин. Но защо? Ясно защо. За да осмърдят и опикаят тия наши светини.

Но, това е „промяната“! Каквото искаха софиянци, това и получиха. Сивота и познати от миналото комунистически мурафети.

И за сетен път ще повторя – промянаджиите са неокомунисти, наследници на комунистическата и ДС номенклатура. Те затова са и некадърни. Няма значение дали са от ПП, ДБ или „Спаси София“.

И няколко думи за снимките, които публикувам. Те са направени пред Народния театър „Иван Вазов“. Отлично се вижда, че още не са прибрани скършените преди две седмици клони. Снегът дори не е изринат като хората. Но добре, че срещнах стар приятел – Христо Стоичков, та малко си пооправих настроението. И на двама ни е направило впечатление, че откакто на власт е „промяната“, столицата ни изглежда западнала, изоставена. Сива и неприятна предколедно. Отврат!