Инфаркт е най-вероятната причина за смъртта на Ваня Костова

0
167
Ваня Костова Снимка: БНТ

Певицата прекарала COVID-19 в началото на април. Песните й ще звучат цял днес в Бургас

Песните на Ваня Костова ще звучат през целия ден в Бургас днес. Точно в 12 ч бе включено външно озвучаване при експоцентър „Флора“, сградата на Общината, Културния дом на нефтохимика, Морското казино и Младежкия културен център.

Почитатели на уникалната певица, която си отиде внезапно навръх Гергьовден, оставят цветя в нейна памет пред часовника в центъра на града. Макар отдавна да живееше в столицата, Ваня Костова бе сред любимите изпълнители на бургазлии. Нейни съседи от бургаския кв. „Изгрев“ си спомнят как преди 1989 г., когато имало режим на тока, Ваня излизала на терасата на апартамента си и огласяла квартала с прекрасните си песни.

Инфаркт е най-вероятната причина за внезапната смърт на обичаната певица, която издъхна в дома си в София. Не е изключено обаче да става дума за пост ковид синдром, тъй като Ваня прекарала инфекцията в началото на април. На рождения си ден на 18 април се чувствала по-добре, разказват нейни близки пред „24 часа“.

„Угасна една ярка звезда – нашата Ваня Костова. Нямаше и няма да има друга като нея. Щастие е за нас, че животът и кариерата я свързаха толкова силно с Бургас. Тъжно е и ще ми липсва, както и на всички бургазлии. Но никой не може да ни отнеме нейните песни!“, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.