Искрен Митев: Радостин Василев е слабак и предател

0
1153
Искрен Митев

Посегна ми два пъти, но не успя да ме удари, квесторите и колегата Настимир Ананиев го спряха, разказа депутатът от ПП/ДБ

„Истината боли. Истината, че е „Предател”, това днес явно нарани един слабак. А слабаците, когато са най-безсилни, налитат на бой, а когато налитат на бой обикновено викат, бутат и размахват некоординирано ръце и в крайна сметка показват единствено колко са нелепи…“

Това пише в профила си във фейсбук депутатът от ПП/ДБ Искрен Митев след днешния битов скандал в Народното събрание.

Митев пише, че това днес е било поредният лош пример.

„Първо предаде ИТН, после предаде нас, а сега иска да покаже, че е приемливо да се държи като някаква „мутра” в парламента. Когато има „бой” между двама народни представители, дори той да е неуспешен и жалък опит за бой – губят всички – участниците, зрителите, свидетелите, но най-вече хората. „За това ли ви пратихме?”… Не, не за това. Искам да поднеса искрени извинения на гражданите, които не ни пратиха за това тук, за участието си в тази просташка и ниска проява“, пише още Митев.

Радостин Василев ми посегна два пъти, но не успя да ме удари, квесторите и колегата Настимир Ананиев го спряха, разказа пред „24 часа“ Митев.

Василев се ядосал, че не му дали думата да зададе втори въпрос към премиера Николай Денков, а докато той се разправял с председателя на НС Росен Желязков. Последвала размяна на реплики и с Митев, който го нарекъл „предател“.

След това Василев и Митев се разминали на входа на пленарната зала зад гърба на служителката, която следи електронната система, която отчита гласуването. „Блъсна ме на влизане в залата с рамо, след което ми посегна, ръката му стигна почти до мен, но не ме удари“, обясни Митев. Той допълни, че има двама свидетели, а случаят е отнесен до ръководството на Народното събрание.