Радостин Василев ще си подаде оставката в петък, така преценил

0
66
Радостин Василев Снимка: фейсбук

Той нямал проблеми с правителството, решението за оставките било политическо решение

„Това е въпрос на моя преценка“, заяви спортният министър Радостин Василев в кулоарите на парламента в отговор на въпрос защо още не си е депозирал оставката, както го е направил Гроздан Караджов.

Той заяви на журналистите, че ще подаде оставка като министър на спорта в петък сутрин (10 юни), но не защото има конкретни проблеми с правителството.

Новината, че четиримата министри на ИТН излизат от кабинета предизвика тревога в управляващите партии, но пък доведе до ликуване в спортните среди.

„Дойдох да видя моята група, която ме е излъчила като министър. Решението е взето. Четиримата министри на „Има такъв народ“ подават оставки заедно със заместниците си. Това не подлежи на никакъв коментар“, добави Василев.

На въпрос какви са конкретните причини той самият да напусне правителството, министърът беше лаконичен: „Политическо решение на парламентарната ни група. Тук има дисциплина“.

Василев уточни, че по отношение на бюджета Министерството на младежта и спорта не е имало претенции. „В парламентарната група сме взели решение какво ще се случва с нашите министри. Това е“, каза той.

На въпрос дали той работи добре с останалата част от коалицията и представителите на „Продължаваме Промяната“ Василев посочи:

„Аз работя добре с абсолютно всички, които спазват закона и морала. Оттам нататък сигурно нямам проблемите, които имат други министри, но моето министерство не е толкова обемно, страшно и тежко.“

На друг журналистически въпрос дали решението за напускане на коалицията от страна на ИТН е крайно, той коментира: „Какво значи крайно, политическо решение“.

По думите му министрите от ИТН са били предупредени за тази стъпка преди изявлението на Слави Трифонов вчера. „Ние сме го коментирали много пъти. Имайте предвид, че тежките отношения в коалицията предимно са били в Народното събрание. В Министерския съвет сме имали значително по-добра диалогичност, отколкото тук“, подчерта Василев.

Той уточни, че вчера, когато той и другите министри на ИТН си тръгнаха от заседанието на МС не са знаели за решението за напускане на коалицията.

„Решението беше взето впоследствие“, отбеляза Василев. Той не знае кой ще го наследи на поста.

„Нямам представа. Едва ли зависи от мен“, коментира Василев. „В момента, в който ми бъде приета оставката и гласувана, се връщам като депутат вероятно за малкото време, в което ще съществува този парламент. Но да не бъдем пророци, нищо не се знае“, призна още той.