Николай Василев: Считам атаките отдясно за приятелски огън

0
57
Николай Василев

Не съм зависим нито от ДПС, нито от задкулисие, заяви още той

„Считам атаките отдясно за приятелски огън. Не съм зависим нито от ДПС, нито от задкулисие. Били сме в коалиция с ДПС, защото тогава това гарантираше влизането на България в ЕС”. Това заяви на пресконференция на „Има такъв народ” Николай Василев. Вчера неговата кандидатура за премиер бе оттеглена от Слави Трифонов.

„Ако можехме да получим подкрепа, това щеше да бъде най-реформаторският кабинет от началото на прехода и щеше да работи с непозната досега скорост. Това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето”, заяви Василев. Преди това той благодари на Слави Трифонов за доверието, което му е гласувал.

„През последните два месеца на съвместна работа имах възможност да опозная и него, и част от парламентарната група. Благодаря и на медиите за съвместната работа през последните 24 години. Благодаря и на всички, които ме подкрепиха по медиите. Този кабинет няма нищо общо с НДСВ освен мен”, каза Василев.

„Последните 3 дни беше излята уникална помия върху г-н Василев. Това започна от политическа партия, която трябва да припознава ГЕРБ като свой враг, а не нас”, каза Тошко Йорданов.