ИТН: Кой натиска бутона на Нинова? Защо БСП не иска комисия да се разследва натиска над Йоловски

0
62
Станислав Балабанов

Проект на решение за създаването ѝ внесоха вчера от „Възраждане“, но днес партиите не приеха той да влезе в дневния ред

Защо БСП не са подкрепили създаването на временна комисия в парламента, която да провери оказван ли е натиск върху министър Александър Йоловски – това попита Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

Проект на решение за създаването ѝ внесоха вчера от „Възраждане“, но днес партиите не приеха той да влезе в дневния ред. ГЕРБ и ДПС не гласуваха, а БСП се въздържаха.

Балабанов разказа, че на председателски съвет миналата седмица Делян Пеевски от ДПС е предложил създаването на такава комисия. Направи го и публично пред медиите.

„Това нещо миналата седмица не се случи и аз си го обяснявам на база някаква договорка в сглобката. Днес обаче сутринта на председателски съвет отново се коментира тази тема по предложение на „Възраждане“. ГЕРБ и ДПС не гласуваха в зала, но по-интересен беше вотът на БСП. Те се въздържаха, те са част от опозицията. Тук въпросът е кой натиска бутонът на Корнелия Нинова в момента“, попита той.

Балабанов разказа, че заместникът на Нинова Георги Свиленски дори предложил да се закрие временната комисия, която се занимава със сигурността на машините.

„Това ми подсказва, че нещо се случва в едната част на опозицията, която касае БСП. Какво е договорила Корнелия Нинова, кой ѝ натиска бутона в момента и защо тази партия изглежда по този начин“, попита той.