ИТН: По време на предизборната кампания е правилно парламентът да не работи

0
50
Ивайло Вълчев

 

По време на предизборната кампания е правилно парламентът да не работи. Това коментира пред журналисти в Народното събрание депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Ивайло Вълчев. Според него се търси дневен ред, който едновременно да поддържа идеята, че парламентът уж работи, а темите, които се обсъждат, да са такива, че да не изглежда сякаш някой е започнал предизборната си кампания от трибуната.

Според Вълчев това, че парламентът продължава да работи не просто до провеждането на новите избори, а до момента, в който ще се закълне следващият, е „някакво абсолютно безумие“.

Със сигурност е правилно по време на кампанията парламентът да не работи, заяви депутатът. Той припомни, че подобно правило не фигурира в правилника за дейността на Народното събрание, но винаги се е давала такава ваканция. Вълчев отбеляза, че народните представители продължават да получават заплатите си за това, че формално са на работа, формално са народни представители, но те ще ходят и ще си водят кампанията.

Попитан има ли спешни точки, които трябва да бъдат приети тези две седмици, депутатът отговори, че със сигурност има. Според него обаче е очевидно, че не се бърза с по-важните точки. Търси се някакъв подходящ момент, в който да бъдат вкарани, така че да намерят нужното мнозинство, може би вътре, добави Вълчев.

Другото, което трябва да се свърши, според депутата от ИТН, е свързано с „недосъставената комисия“ за контрол над службите за сигурност и специалните разузнавателни средства.

Продължавайки да работи, това Народно събрание има още какво да свърши, твърди депутатът. Само не мога да си обясня кой всъщност задава дневния ред и защо се търсят наистина такива „хлъзгави точици“, които да имитират някаква дейност, а пък всъщност да идваме и да си тръгваме, без да сме свършили нещо особено, коментира Вълчев.