Ива Митева разочарована от Слави Трифонов, но не казва защо

0
173
Ива Митева Снимка: БТВ

Когато 111 хил. избиратели са внесли подписка за връщане на хартията и имат съмнения, може би трябва да се чуят и те, казва бившата шефка на парламента

Никога не съм била в „Има такъв народ“, а съм била експерт и не съм вземала политическите решения. Това отговори пред Би Ти Ви Ива Митева тази сутрин на въпрос защо е напуснала партията на Слави Трифонов.

„Разочарования има всеки. Когато човек не харесва пътя, по който е тръгнал, открива нов път“, заяви тя на въпрос какви са разочарованията й от Слави Трифонов.

В момента Митева се е върнала на работа в парламента като чиновник, но е в неплатен отпуск.

„Предложено е смесването на хартия с машини, което беше 2020 г. Тогава обаче машините пускаха протокол, а сега се предлага само машините да са принтери.

Не се съмнявам в резултатите от изборите, но когато 111 хил. избиратели са внесли подписка за връщане на хартията и имат съмнения, може би трябва да се чуят и те.“

В момента се направи най-лошият вариант. По-честно щеше да е отменят машинното гласуване. Или да остане машината като досега и да се върне хартията, категорична бе тя. Според нея машината трябва да вади протокол, който да е валиден, както бе през 2020 г.

Тя изрази подкрепа да се въведат преброителни комисии, а не броенето да става в секциите. Подобно предложение в парламента е внесла „Демократична България“.

С новите правила ще е много трудно да се намерят хора за секционните комисии и случките от „Арена Армеец“ преди време ще ни се сторят песен, заяви още Ива Митева.

Ако всеки парламент ще променя ЦИК, тогава да се махне мандатността на комисията, добави още бившата шефка на парламента.