Ивайло Ангелов встъпи в длъжност ръководител на Апелативната специализирана прокуратура

0
112
Снимка: ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев му връчи акта

Новият административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Ивайло Ангелов официално встъпи в длъжност.

На церемонията присъства главният прокурор на Република България Иван Гешев, който връчи акта за встъпване в длъжност.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Ивайло Ангелов за административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура на 03.11.2021 г.

Ивайло Ангелов е магистър по „Право“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има 22 години юридически стаж. През януари 1999 г. започва работа като съдебен кандидат в Окръжен съд – Плевен, а след това като следовател в Окръжна следствена служба – Плевен. През април 2001 г. става прокурор в Районна прокуратура – Плевен. Последователно заема постовете заместник-районен прокурор и прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен.

В Националната следствена служба Ивайло Ангелов работи от 2020 г. и става говорител на институцията. Ръководител е на отдел „Специализиран“ в НСлС.

Ивайло Ангелов е преподавател в Националния институт по правосъдие.

Награждаван е многократно, удостоен е с плакет „Прокуратура на Република България“ за проявен висок професионализъм в изпълнение на служебните задължения.

Автор е на множество научни публикации в областта на правото.