Иво „80% дебили“ Христов в състояние на внезапна загуба на памет

0
344
Интервю в "Преса" Снимка: фейсбук/ А. Тодоров

Кога този човек говори истината

zonanews

Иво Христов Снимка:Radio999bg.com
„БСП съчетава в себе си две неща – социалната и националната идея“, е казал Иво Христов, водач на листата на „БСП за България“ в Пловдив-град за зрителите на „Думата е ваша“ по БСТВ. И добавя: „Хората без памет стават стадо“! Да, така е.
Нека проверим каква памет има другарят Иво Христов, който е бил личен стипендиант на Сорос, но днес хули соросоидите, който е бил експерт в правната комисия на НС няколко мандата след 1995 г. и всички закони, които са приемани, вкл. такива на СДС, критикувани днес от БСП, чийто депутат отново се кани да става Христов, са минавали през личното му одобрение и участие. За това Иво Христов няма памет. Нямат памет и неговите избиратели, нямат памет и останалите. Никой нищо не помни, но затова пък е готов да приема всякакви измислици и фейкове за доскоро управлявалата коалиция ГЕРБ-ОП.
Малко останаха онези, които помнят, че същият Иво Христов обруга българите като заяви, че „80% от тях са дебили“. Много му се иска да е така, за да не могат да се съпротивляват на бесепарските гаври и издевателства. Очевидно Иво „80% дебили“ Христов и компания имат избирателна памет. Очевидно е, че се опитват да внушат тази липса или избирателност на паметта и на останалите. Както е казал самият Христов: „Хората без памет стават стадо. Това не е случайно, а абсолютно целенасочен процес и не се случва от вчера“.
В този смислов ключ, нека припомним едно интервю на Иво Христов от 2014 г., което напълно обезсмисля днешните му нескопосани опити да адвокатства на БСП и да я описва като социална, национална и т.н. партия.
Не, БСП е „основен стълб на олигархията, която няма нищо общо със социализма“. Край на цитата! Не помните кой го е казал ли? Ами той, същият Иво Христов, в интервю за несъществуващия вече в. „Преса“.
Ето още избрани потпури от анти-БСП изказванията му:
„През 2013-а БСП спечели близо 950 000 гласа и на „Позитано“ 20 много бързо си помислиха, че това е вот за БСП. Не беше вот за БСП, а вот против ГЕРБ. Проблемът е, че в рамките на последната година БСП не оправда този анти-ГЕРБ вот.“
„…със своята безпринципна политика в коалиционния кабинет „Орешарски“. Хората бяха гласували за силна социална програма, за ограничаване на всички практики, които съществуваха не само в мандата ГЕРБ, те съществуваха през последните 20-25 години. Нищо от това не се състоя. Второ, хората не бяха гласували за коалиция между БСП и ДПС, а я получиха“.
„…голяма част от хората инстинктивно усещат, че БСП е социалистическа по форма партия, която по съдържание няма нищо общо със социализма. Те дълбоко подозират, че става въпрос за един от основните стълбове на олигархията и една от основните причини за провала на България в рамките на така наречения преход“.
„Хората търсят нова лява партия, защото инстинктивно разбират, че нещо със самонареклата се голяма лява партия дълбоко и идентификационно не е наред. Както казва Никола Вапцаров: „Комай ни лъжат тия синковци“.