Изписаха бебето на починалата родилка от Горна Оряховица

0
22
Снимка: Pixabay

Близките не приемат версията на лекарите, че младата жена е починала от рядък синдром, и тази вечер отново се събират на бдение пред болницата

Изписаха от болницата в Горна Оряховица бебето на 21-годишната Данислава Стоянова, която почина в резултат на усложнения след секцио, извършено в лечебното заведение.

От пресцентъра на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ уточняват, че близките са взели новороденото момченце около 13.30 часа, като са получили съвети и консултации от педиатър.

„Първите няколко часа след раждането бебето имаше трудна адаптация, тъй като бе с асфиксия – кислороден недостиг, затова и беше поставено няколко часа на кислород, но бързо я преодоля“, коментира д-р Илия Атанасов, цитиран от БНТ. Той допълни, че за петдневния престой в болницата на новороденото са правени три пъти изследвания, приемало е антибиотик, а близките са държани в течение през цялото време.

Близки и приятели на 21-годишната Данислава от Горна Оряховица и тази вечер се събират на бдение, но пред лечебното заведение. Хората не приемат версията на лекарите, че младата жена е починала от рядък синдром. Съмненията им са, че лекарска грешка е причина за трагедията.

Вчера Окръжната прокуратура във Велико Търново се самосезира по случая, тече и вътрешна проверка в горнооряховската болница.