Израел влезе с танкове в Газа

0
108
Кадър: туитър

Според израелското военно радио това е било най-голямото сухопътно навлизане в ивицата от началото на ударите

Израел е провел тази нощ „насочени операции“ в северната част на ивицата Газа, в които са участвали танкове, съобщи израелската армия, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

„През нощта армията извърши целенасочена операция с танкове в северната част на ивицата Газа в рамките на подготовката си за следващите етапи на боевете“, се казва в изявление на военния говорител. Той уточни, че войниците „са напуснали зоната“ след края на операциите.

Според израелското военно радио това е било най-голямото сухопътно навлизане в Газа от началото на ударите, съобщава БТА.

Снощи израелският премиер Бенямин Нетаняху потвърди, че се води подготовка за сухопътна офанзива срещу „Хамас“ в ивицата Газа, но отказа да съобщи подробности.

В очакване на офанзивата, обещавана неведнъж след безпрецедентното нападение на „Хамас“ на 7 октомври, при което бяха избити над 1400 души, израелската армия обстрелва неспирно палестинския анклав с площ 362 кв. км, в който живеят 2,4 милиона души. Въздушните удари продължиха и вчера, докато запасите от храна и гориво в обсадената Газа достигат критично ниски равнища.