Йордан Цонев към Кирил Петков: Не си сочете главата, цяла България видя какво имате там

0
809
Снимка: Tribune

Дебатът за хартиената бюлетина започна със сочене на части от тялото между ПП и ДПС, а бившият премиер Петков предложи да си посочи и друг орган

Дебатът за връщането на хартиената бюлетина като право на избор пред машината започна с посочване на различни орган, съобщава Tribune.

От ПП поискаха заседанието да бъде прекратено, за да не може точката да бъде разглеждана, въпреки че малко по-рано се реши заседанието да продължи, докато точката бъде разгледана и гласувана на първо четене. От „Промяната“ обявиха, че нямало обществено обсъждане и становища, затова според тях не можело да се гласува и било нелегитимно.

Йордан Цонев от ДПС припомни, че в страната ни се гласува с хартиена бюлетина от 32 години, след това се въведоха машините, които са показали своите пороци. Той се обърна към ПП, че нямат уши, а само уста и често не чуват какво им се говори.

„Когато вас ви нямаше, сме го обсъждали стотици часове. Стигнахме до там, че избрахме друг модел, който се оказа също порочен и сега пак трябва да го променим. Обяснихме ви го сто пъти, но вие имате уста, нямате уши, г-н Петков. А пък тук не ми сочете, защото цяла България видя какво имате там“, заяви от трибуната Йордан Цонев, докато Петков сочеше главата си.

„Това, което съм засегнат, е вместо да се сочат различни органи на тялото, аз бих ви посочил и на вас един орган“, обърна се Петков към Цонев.

Въпреки исканията на ПП заседанието да бъде прекратено, това не беше прието от депутатите.