Кабинетът назначи пак бивши полицаи за областни управители на Варна и Добрич, адвокатка ще управлява Силистра

0
139
Ели Тодорова

Митко Михайлов е новият губернатор на столицата

Правителството назначи нови областни управители на Варна, Добрич, Силистра и София, като освободи съответно временно изпълняващите длъжността областни управители в тези четири области.

За областен управител на Силистра е назначена Ели Тодорова. Притежава висше юридическо образование от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е два мандата председател на Адвокатска колегия – Силистра. В периода 2003 г. – 2007 г. е била общински съветник в Общински съвет – Силистра.

Васил Карапанчев е назначен за областен управител на област Добрич. Дълги години е работил в системата на МВР и ДАНС, като включително е заемал длъжността директор на ТД „Национална сигурност“ – Добрич при ДАНС от 2010 г. до 2014 г. Висшето си образование е получил в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Митко Михайлов е назначен за областен управител на област София. Притежава дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта.

За областен управител на област Варна е назначен Марио Смърков. Той е работил в системата на МВР, а от 2015 г. до 2017 г. е служител в ГД „БОП“. През последните години работи в частния сектор. Юридическото си образование е получил в Техническия университет във Варна.