Кацаров все пак благодари на проф. Кантарджиев за професионализма му при управлението на ковид кризата

0
160
Стойчо Кацаров Снимка: 24 часа

Изтъкна и дългогодишното му успешно ръководство на центъра по заразни и паразитни болести

„Министър Кацаров благодари на проф. Кантарджиев за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата“, съобщиха от Министерството на здравеопазването, с което се потвърждава новината за принудителното пенсиониране на проф. Тодор Кантарджиев като директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Новината предизвика остри критики към служебния министър Стойчо Кацаров, а колеги на Кантарджиев се събраха на протест пред министерството.

„Поради навършване на пенсионна възраст проф. Тодор Кантарджиев, дмн, считано от днес, 7 юни, не ръководи Националния център по заразни и паразитни болести. По-рано тази сутрин в разговор с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров проф. Кантарджиев предложи за временно изпълняващ длъжността директор, до провеждането на конкурс, да бъде назначен неговият заместник – проф. Ива Христова“, се казва в съобщението.

Във връзка с провелия се пред МЗ протест с искане проф. Кантарджиев да остане директор на НЦЗПБ, министър Кацаров се срещнал със служители на Националния център.

„Като аргумент за решението си здравният министър посочи навършването на пенсионна възраст на проф. Кантарджиев и изказа признателността на Министерството на здравеопазването за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата“, завършва прессъобщението.