Къде е реакцията на будната, загрижена за свободата на словото демократична общност?

0
551
свобода
Снимка: фейсбук

Става дума за директна атака срещу водещи, които задаваха резонни и актуални въпроси на Бойко Рашков

Асен Генов, Фейсбук

Помните ли, когато Данчо Цонев, известен и като Ментата, предаде на телевизионни водещи поздрави от Пеевски? А помните ли, когато Валерката Симеонов иронизираше „празното столче“ на телевизионна водеща? Помните ли реакциите на будната, загрижена за свободата на словото демократична общественост? Не? Припомнете си. А сега нещо от вчера. Буквално.

Служебният министър на вътрешните работи, в иначе дружеско интервю по БНР, казва буквално следното: „За моето участие в Би Ти Ви вчера – видях какво не трябва да бъде журналистиката. И начинът, по който Гавазова и партньор водеха предаването, защото аз чувах в техническите им средства как им казваха какво да ме питат. Толкова беше силен звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори, което очевидно бе причината да ми задават един и същи въпрос по няколко пъти. Защо България е на 112-то място по свобода на словото? Ако съм собственик на тази телевизия моментално ще ги отстраня от водещото предаване…“ Будната и загрижена за свободата на словото демократична общественост мълчи, сякаш не е чула думите на министъра. И тук не става дума за изчегъртване на политически опоненти, с което се е заел Рашков, под взора и по инструкции на Радев.

Тук става дума за директна атака срещу водещи, които му задаваха резонни и актуални въпроси, свързани с политически действия и назначения. Това не го ли намирате поне за странно, ако не за неуместно и недопустимо?

Да не говорим, че за мен е притеснително и това, че в главата на вътрешния министър се чуват технически средства, а не просто студийно оборудване. Но, да речем, че това се дължи на неговата старомодност, а не на странни „професионални деформации“.