Как Грети от ДСБ, героиня на промяната, издрапа до заплатата в общинския фонд

0
593
Снимка: фейсбук

Разказва изгоненият от ДБ Методи Лалов

Методи Лалов

Методи Лалов, фейсбук

Тъкмо бях избран за председател на групата на ДБ в СОС и още дори не бях запомнил името на Грети Стефанова, когато я доведоха при мен и ми казаха: „Когато дойде време, назначи я в някой от фондовете на СОС“. До този момент не бях чувал нищо за СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, където впоследствие, след много усилия, тъй като криеха от мен какви са възнагражденията и каква е натовареността в тях, разбрах, че общинските съветници получават по над 4000 лева месечно за нищоправене.

Отговорих, че очаквам не аз да назначавам хората на разни позиции, а да ги избираме според тяхната компетентност чрез гласуване. Малко по-късно се обадих по телефона на Христо Иванов и му обясних за разговора и за своята позиция, но реакцията му беше твърде вяла и обтекаема.

Впоследствие Грети Стефанова беше сложена в СОАПИ като партийна квота от ДСБ. Заради моето несъгласие да се получават незаслужени пари в СОС беше създадена работна група, която да оцени натовареността на фондовете и да прецени какво да бъде възнаграждението в тях. Единствен гласувах общинските съветници да получават по една минимална работна заплата, докато фондовете бъдат закрити, тъй като са паразитни структури, които съществуват само за да изхранват партийните послушковци.

Грети обаче гласува с мнозинството в СОС да получава заедно с тях по над 2000 месечно. Тъй като не спрях да се боря тази несправедливост да бъде отстранена, коалицията започна да работи да бъда отстранен, което и стана впоследствие (скоро в съда ще разберат колко са сбъркали с този маниер на поведение).

След моята оставка като председател на групата на ДБ в СОС Грети Стефанова беше избрана за председател на същата. От години Грети взима около 2400 лева всеки месец в СОАПИ за нищоправене (както и други петима от ДБ).

Като се има предвид горното, питам се по какъв начин Грети е била назначена за зам.-кмет на район „Красно село“ при кметуването на проваления кмет Христо Апостолов от Реформаторския блок? Не питам какво е направила като зам.-кмет, то е ясно.
Чувам, че сега гласят Грети за заместник на символа на промяната в ДСБ ген. Атанас Атанасов, който е изключително удобен на Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев.

Нека раздаването и получаването на постове и фондове да продължи!