Какво са си говорили Петков и Байдън за 8 секунди? (ВИДЕО)

0
190
Петков явно лъже за срещата с Байдън.

Българският премиер явно е счупил всички рекорди

Премиерът Кирил Петков постави рекорд за най-бързо проведена среща. Само за 8 секунди при здрависването си с американския президент Джо Байдън, премиерът ни е успял да говори за войната в Украйна, корупцията, намесата на Путин в Източна Европа, че даже и за джиповете на фирма „Аркад“.

Всичко това стана ясно от пресслужбата на Министерски съвет на 25 март, когато Петков беше на срещата на Европейския съвет.

Само преди четири дни пред журналисти Петков обяви: „Корупцията е един от инструментите за влияние на Путин в България. Турски (руски) поток е добър пример – корупция, джипове на Аркад, три милиарда от нашите пари, изхарчени за чужда тръба! Това беше част от дискусията ни с президента Байдън тази вечер“. Така според Кирил Петков в рамките на тези 8 секунди се е провела дискусия.

В предходно прессъобщение от вечерта на „срещата“, Петков пусна две снимки с Байдън, а от пресслужбата му заявиха, че двамата са обсъдили войната в Украйна. Българският премиер дори е запознал американският президент с позицията на страната ни по отношение на войната и това, че „е огромен конфликт със значителни глобални последици“.

Петков дори е изразил мнение, че подкрепата за Украйна трябва да продължи и е уверил Байдън в това, че страната ни предоставя хуманитарна помощ и помага на бягащите от войната.

За рекордно бързо време освен корупцията, войната, Путин и всичко останало, Петков е отчел пред Байдън: „България е една от страните, която най-бързо структурира оперативна координационна група и секторни звена за справяне със ситуацията”, отчел още Петков.

Цялата информация за 8-секундната дискусия бе прераказана от Кирил Петков и бързо разпространена от пресслужбата му.