Камара „Пътища“ вдига национален протест в сряда

0
128
Снимка: фейсбук/архив

Състоянието на пътищата е катастрофално, браншът е пред фалит, казват от организацията

Състоянието на Републиканската пътна мрежа е катастрофално, браншът е пред фалит. Това се казва в официална позиция на Българска браншова камара „Пътища“, която обявява, че продължава с ефективните национални стачни действия до достигането на решение на всички поставени проблеми.

Пътищарите обявяват национален протест на 20 април.

От камарата припомнят, че след близо една година липса на разплащания от страна на държавата към сектор „Пътища“ в Народното събрание постъпи проект за решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна Инфраструктура“ за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи подкрепата на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Проектът вчера беше окончателно бламиран в пленарна зала, поставяйки 100 хиляди души, заети в пътностроителния бранш, в безизходица. Липсата на политическа воля, доведе сектора до колапс, създаден от бездействието на държавните институции, заявяват от БКК.