Карадайъ: Партиите си поставят неизпълними условия и ги ползват като параван

0
37
Мустафа Карадайъ Снимка: БНТ

Разделителните линии и предварителните условия минират диалога, казва лидерът на ДПС

„Различните политически партии поставят различни неизпълними условия помежду си и ги ползват като параван, за да казват „ние го обещахме на избирателите си“. Разделителните линии, които си поставят при липсата на политическа визия и приоритети, с които да водят предизборна кампания и да застанат пред българските избиратели, остават в полето на очертания враг. И когато водят кампания на гърба на очертания враг, това не означава, че избирателите на съответните партии са дефинирали очертания враг, а напротив – самите партии са си очертали врага.

Обратно – ДПС включително и в последната кампания не очертаваше врагове и затова ние водим еднакво разговори с всички. За съжаление все още сме на ниво разговори, а очакваме да минем на етап диалог.

Нямаме разделителни линии, нямаме предварителни условия. В парламента си говорим еднакво с всички партии. Разделителните линии и предварителните условия минират диалога“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на излизане от президентството.

Представители на партията участваха в консултациите при президента Румен Радев.

„Каква е формулата – къде на шега, къде на сериозно, дори в разговора на господин президента му предложихме, тъй като президентската институция е мястото за обединение, ако има удобна зала тук в президентството, да вземат като конклава във Ватикана, да ни затворят до бял пушек“, пошегува се Карадайъ.

Той припомни още веднъж, че трябва да има диалог между партиите и че в момента се намират на етап разговори.