Карадайъ: Президентството не е място, където да се разглежда актуализиране на бюджета

0
607
избори
Мустафа Карадайъ

В новата джипка е дългата ръка на една организирана олигархично-медийна група начело с Иво Прокопиев

По същество тръгна разглеждане на евентуалната актуализация на бюджета. То продължава и все още няма решение по внесения от служебния кабинет проект за актуализация в НС. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, който си тръгна по-рано от Консултативния съвет по национална сигурност в президентството. По негови думи президентството не е мястото, където актуализацията трябва да се разглежда, съобщава „Монитор“.

Той изрази критиката си относно провеждането на извънреден съвет, тъй като такъв не е имало от година и половина, а по закон той трябва да се провежда веднъж на всеки три месеца.

„Малко нещата придобиват друг вид, тъй като за това да се актуализират пенсии, социални плащания и т.н. нашите експерти твърдят, че има средства до края на годината и могат да бъдат осигурени, но зад това нещо в проекта за бюджет има предвидени 1,2 млрд. лева за извънредни непредвидени разходи, тоест празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката. Явно в момента има нова джипка, въпросът е, ако досега Бойко Борисов беше в джипката, кой е в новата джипка. Нашето предположение е, че там е дългата ръка на една организирана олигархично-медийна група начело с Иво Прокопиев“, допълни Карадайъ.