Кирчо? Умното говорене не е най-голямата му сила, но алъш-веришът му е втора природа

0
521
Асен Василев и Кирил Петков Снимка: 24 часа

Да завлечеш нацията ни с празни надежди не е кой знае какво изкуство… Виждали сме и по-добри от него

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Кирил Петков: „Има скрит вот от хора, които ни симпатизират“. Проучване показало, че ПП може да са първа политическа сила.

Глупостите на Кирил произтичат от непознаването на политическата ни действителност и от самочувствието, че е много почтено-интересен. Със скъсяването на вербалната дистанция през екрана става ясно, че Кирчо ще бъде любопитен за зрителите-избиратели краткосрочно, докато се запознаят по-отблизо по фройдистки.

Известно неудобство представлява фактът, че стилът в политиката е измислен, едва когато Кирил Петков е завършил училище. Явно умното говорене не е най-голямата му сила. Затова пък по всичко изглежда, че алъш-веришът му е втора природа. Кирчо никога няма да носи отговорност за това, че хората ще повярват в него.

Да завлечеш нацията ни с празни надежди не е кой знае какво изкуство… Виждали сме и по-добри от него. Поне не толкова инфантилни, с повече оперативна интелигентност, със ситуационни и ораторски умения. Homo ludens! Играещият човек в мътна действителност. Няма правила, декларации, Конституция. Има създаване на фантазии у избирателите за нова инвестиция. Примамката на отвореното очакване. Аман от „новото“ и „подобреното“, конструирано все по-семпло и по-семпло…