Кирил Петков блокирал достъпа до информация за гражданството си в сайта на канадското правителство

0
1026
Кирил Петков и Асен Василев Снимка: фейсбук

Петков да обясни защо на 19 август все още е канадски гражданин, заемайки поста на министър в нарушение на конституцията, призова Явор Дачков във фейсбук

Икономическият министър Кирил Петков е блокирал до достъпа до информация за гражданството си в сайта на канадското правителство https://services3.cic.gc.ca/ecas/viewcasehistory.do… Това съобщава във фейсбук журналистът Явор Дачков.

По-рано през деня стана ясно, че Петков е подал искане за отказ от канадско гражданство на 19 август, а не през април, както твърдеше в свое изяление. В него той публикува данни от искането си – RECEIPT NUMBER R456661139. Фамилия Petkov, дата на раждане 17.04.1980 г. С тези данни, вкарани във въпросния сайт, лъсна истината около гражданството на Петков.

По-късно Петков е блокирал достъпа до информацията за него в сайта.

„Час след публикуването на предишния ми пост за канадския сайт, Кирил Петков се е сетил да блокира достъпа до информацията за гражданството си, което е могъл да направи и преди, но не се е сетил.

В името на прозрачността в управлението, декларирана от президента Радев и от самия Петков, го призовавам да даде пълна информация по случая и да обясни, защо на 19 август все още е канадски гражданин, заемайки поста на министър в нарушение на Конституцията. Това не е дребно заяждане, а първа стъпка в борбата с мафията, която бори Петков. И още един важен въпрос – какво налага блокирането до достъпа до информация, ако Кирил Петков няма притеснения по този казус“, написа във фейсбук Явор Дачков.