Кирил Петков: Готови сме за правителство на малцинството

0
78
Снимка: архив

Премиерът предложил Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, партията на Слави Трифонов не го иска

„Готови сме за правителство на малцинството. Няма да харчим пари без надзор“. Това заяви премиерът Кирил Петков на пресконференция на „Продължаваме Промяната“. Тя се проведе минути след като Слави Трифонов обяви, че ИТН напуска коалицията.

„Министър Караджов от ИТН поиска увеличаване на бюджета с 3.6 милиарда лева, които допълнително да бъдат платени на тези фирми, които в последните месеци бяха разследвани от министър Рашков. Когато казахме, че този бюджет е, за да намалим цените на бензина и дизела, те казаха, че няма да се съгласят, ако не отидат парите за тези компании. Днес им казахме в МС, че това няма да стане”, каза Петков.

„Правителство на малцинството в този случай е много по-добре, отколкото правителство, на което му се извиват ръцете”, каза още премиерът.

Министър Рашков ще бъде начело на КПКОНПИ, закани се Кирил Петков.

„Когато обещахме на нашите гласоподаватели, че ще има 0 толерантност към корупцията, ние държим на това. КПКОНПИ вече 6 месеца стои и се управлява от заместника на Цацаров. Ние предложихме човек с безупречна репутация – Бойко Рашков. Какво получихме като отговор от ИТН – просто не сме съгласни. Е, няма как да стане! Ние сме решени на правителство на малцинството. Ние ще реформираме КПКОНПИ! И министър Рашков ще бъде начело на тази организация!“, заяви той и намекна, че който не го подкрепи, подкрепя корупцията.