ДАНС разследва Кирил Петков, Асен Василев и Лорер за доставките на газ

0
184
Снимка: Булгаргаз

Изземват се документи за покупките на газ от частни фирми на завишени цени

Акцията на Държавната агенция „Национална сигурност“ в Министерството на енергетиката, Българския енергиен холдинг и „Булгаргаз“ е срещу Кирил Петков и правителството му, съобщава ПИК.

В момента текат обиски, а служителите на ДАНС изземат документи. Медията ни научи още, че са изискани от министъра на енергетиката документи в оригинал за консултантски услуги с чуждестранни и юридически фирми.

По наша информация се разследва участие на висши политици и министри от правителството на Кирил Петков, които вероятно са присвоили значителни пари като комисионни и рушвети.

Пред ПИК говорителят на служебното правителство Антон Кутев заяви, че няма информация ДАНС да са изискали документи от министъра на енергетиката, който по думите му в момента е в чужбина.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство заради съмнения за извършения престъпления след спирането на доставките от „Газпром“ и връщането на посредниците при покупката на газ. Както ПИК съобщи, проверяват се покупките на газ от частни фирми на значително завишени цени, както и решението да се спрат доставките от „Газпром“.