Кирил Петков излъгал, не е внесъл иск срещу Бойко Борисов за половин милион лева, а за 10 хил. лева

0
535
Менко Менков

Ако искът беше за 500 000 лв., би трябвало платената такса да е 20 000 лв. и делото да се гледа в градския съд, а не в районния, каза адвокат Менко Менков

„Не е вярна информацията, че Кирил Петков е внесъл иск за половин милион лева за клевета срещу Бойко Борисов заради твърденията му, че Петков и Василев са взимали комисиони от договори за газови доставки през посредници“. Това заяви адвокатът на Борисов Менко Менков, цитиран от БНТ.

Таксата, платена от Кирил Петков, по думите на Менков е 12 лв. Ако искът беше за 500 000 лв., би трябвало платената такса да е 20 000 лв. и делото да се гледа в градския съд, а не в районния, каза още Менков.

Пред съда Стоян Мадин, адвокат на Кирил Петков, заяви, че настоящият иск е частичен в размер на 10 000 лева от общ иск в размер на 500 000 лв.

„Предявяваме граждански иск за съвместно разглеждане. Престъплението, съгласно наказателноправната теория, е едно и това ни ръководи“, аргументира се Стоян Мадин.

Менков нарече пиар ход изтеклата от самия Петков информация, че искът е за 500 000 лв. Адвокатът на Борисов настоява съдът да не приема частичния иск като част от общ.

„Вредите, които се претендират за съвместно разглеждане на частичния и общия иск, ще доведат неминуемо до отлагане на делото заради събиране на доказателства“, посочи Менков.

Днес се проведе първото заседание по тъжбата на Кирил Петков срещу Бойко Борисов.