Кирил Петков пак излъга: досъдебно производство по сигнал срещу Борисов има, няма повдигнато обвинение

0
444
Кирил Петков Снимка: фейсбук

Премиерът иска прокуратурата да „интервюира“ Божков

Кирил Петков коментира днес отново арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

„Идва Видовден. Когато има една и съща информация в българската прокуратура и в европрокуратурата, но действията на двете институции са абсолютно различни – едната не иска да повдигне дори досъдебно производство и не може да интервюира г-н Божков, а европрокуратурата вече го е интервюирала, се вижда колко неефективна и неработеща е българската прокуратура”, заяви в Брюксел Кирил Петков, цитиран от Нова тв.

Премиерът или не знае, или умишлено подвежда репортерите. Досъдебно производство по сигнал срещу лидера на ГЕРБ си има. То е за изнудване, но по него няма повдигнато обвинение. По това дело Борисов ще бъде разпитан другата седмица от следователи.

Досега случаят се разследваше от полицаи, които не са компетентни да разследват членове на МС и всичките им следствени действя са незаконни. Отделно от това дори те не са събрали достатъчно доказателства за повдигане на обвинение.

Прокуратурата не може да „интервюира“ Васил Божков, защото отговорите му няма да имат никаква правна стойност. Може да го разпита, но у нас, защото НПК не позволява дистанционно.