Кирил Петков се притесни, че бандата на Оушън ще краде изборите в България

0
218
Кирил Петков Снимка: фейсбук

ГЕРБ ще подкрепят не само да има видеонаблюдение при броенето на бюлетините, но и записване

Лидерът на ПП Кирил Петков се притесни, че бандата на Оушън ще краде изборите в България. От трибуната на Народното събрание той изрази мнението, че като се въведе видеонаблюдение ще бъдат изключени камерите при броенето на бюлетините и попълването на протоколите и точно като във филма ще бъдат откраднати гласовете на гражданите. Петков стигна дори по-далеч, като обяви, че няма да се крадат само гласовете, но дори и данъците на хората.

Според Петков не само трябва да има видеонаблюдение, но и запазване на записите. В предходно изказване депутатът и председател на правна комисия Радомир Чолаков обяви, че преди да се говори за записване, то трябва да се провери дали има подобен капацитет в държавата, за което той има съмнение.

Петков обаче направи сравнение с видеонаблюдението в хипермаркетите, където се правеи записи на видеонаблюдението, без да уточнява за разликата в мащабите.

Председателстващият Росен Христов също не остана безразличен към холивудския сценарий на Петков и заяви, че ако има възможност би дал реплика на Джордж Клуни на това изказване, но актьорът не е в зала.

Вместо Клуни обаче отношение взе Десислава Атанасова от ГЕРБ, която обяви, че ако се говори за филми, то тогава ПП трябва да гледат един съветски – „Ходене по мъките“.

„Ако смятате, че въвеждането на видеонаблюдение не е гаранция, че процеса става по-прозрачен и публичен, въвеждането на параваните направено от БСП не прави процеса по-прозрачен, както и видеозаснемането при броенето на бюлетините и протокола, смятам, че това отрича цялото ви изказване как вие разчитате на флашката за сметка на три други гаранции“, заяви Атанасова.

Тя припомни на Петков, че по настоящите правила с тези машини, флашки и вътрешни министри ГЕРБ е първа политическа сила, но най-важното е доверието на гражданите.

„Да не си служим с примери за едни други записи с едни камери от апартаменти под наем“, заяви още Атанасова по повод това кой какво иска да записва и да краде. Тя допълни, че ГЕРБ ще подкрепят не само да има видеонаблюдение, но и записване./Tribune