Кирил Петков скрил за среща с посланичката на Канада

0
268
Снимка: туитър
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Няма информация на сайта на икономическото министерство

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е провел среща с Н. Пр. посланика на Канада за Румъния, България и Молдова г-жа Анник Гуле. Оказва се обаче, че събеседването не е отчетено от Петков и в сайта на повереното му от Румен Радев министерство тази новина отсъства и прессъобщение не е публикувано.

Разговорът между двамата е проведен на 30 юни, видно от официалния профил на Н.Пр. посланика на Канада в туитър. Анник Гуле определя срещата си с Кирил Петков като „отлична дискусия“ за съвместни икономически и търговски отношения“ между България и Канада. Н.Пр. Гуле специално акцентира и на момент от по-важните теми от срещата – споразумението за свободна търговия между Канада и Европейския съюз – СЕТА, съобщава „Труд“.

Споразумението СЕТА бе обект на много критики в ЕС, а многократно през годините точно социалистите са имали най-горещи аргументи срещу акта. От БСП винаги са заявявали, че „подкрепилите това ощетяващо България споразумение са скъпо платени лобисти на огромните корпорации, които са натиснали ЕП в тази посока“.

Не е ясно дали точно заради предстоящите президентски избори и левия електорат, на който президентът Румен Радев разчита, Кирил Петков е премълчал за визитата на Н.Пр. посланик Гуле.

Още по-странна е тази тишина за срещата на фона на документи, които Кирил Петков трябва да получи от посолството на Канада в Букурещ, за което самият той съобщи. Само преди дни служебният икономически министър се похвали, че е получил в съседната ни държава необходимите документи, удостоверяващи, че вече не е канадски гражданин, но от друга страна не ги показа. В същото време стана ясно, че Петков е подал заявлението си за отказ от гражданство едва на 19 август тази година, като в сайта пише, че до три месеца ще има отговор.