Коалиционен партньор на Валери Симеонов е другият мандатоносител на Радевите министри

0
632
Константин Бачийски

Средна европейска класа на изборите за Европейския парламент през 2019 г. се коалира с НФСБ

Партиите „Волт“ и „Средна европейска класа“ ще бъдат мандатоносители на проекта на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, който на шега наричат във фейсбук „Тума има – тука нема“ /ТИТН/.

„Днес 20 септември 2021 г., беше постигнато коалиционно споразумение между ПП „Волт“ и ПП „Средна европейска класа“, с което двете партии образуваха коалиция „Продължаваме Промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.“, съобщават от ТИТН. Представляващи коалицията са Кирил Петков и Асен Василев.

Партията „Средна европейска класа“ е създадена в Бургас през 2007 г.

На парламентарните избори през 2017 г. тя се присъедини към коалицията „Обединени патриоти“, а на изборите за Европейския парламент през 2019 г. се коалира с НФСБ.

Политическа партия „Волт“ е основана през 2018 г. В тая партия се изявява Настимир Ананиев, който членуваше преди това в ДБГ и СЕГА. Преди дни партията напусна мрежата „Изправи се БГ“ на Мая Манолова. Тя се моли за коалиция с новата формация, защото социолозите не са сигурни дали ще попадне в следващия парламент.