Кметът на Дупница предполага, че Ивана може да е извън страната

0
70
Ивана Снимка: Тик-ток

15-и ден без следа от момичето. Предстои днес полицията да обяви официално, че спира издирването

15-и ден няма и следа от 17-годишната Ивана от Дупница и не се знае къде се намира. Продължава нейното издирване на национално ниво. От полицията съобщиха вчера, че се спира претърсването в района на Дупница и околностите.

Издирването на момичето ще продължи с различни оперативни дейности. Всяка информация ще бъде детайлно прегледана. Хиляди декари площ бяха претърсени в района на града и околността с участието на полиция, жандармерия, горски служители и доброволци. Засега единствената следа е намереното ѝ яке на главния път Е-79 близо до тунелите на Дупница.

Предполагам, че полицията е стигнала до извода, че Ивана е извън страната. По тази версия се работи от самото начало“. Това заяви в ефира на bTV кметът на Дупница Първан Дангов във връзка с прекратеното издирване на терен на 17-годишното момиче. Той уточни, че все още няма официална информация от МВР.

Ивана Георгиева е в неизвестност от 22 февруари, когато родителите ѝ съобщиха в полицията в града, че не се е прибрала. Няколко дни по-късно тя беше обявена за общодържавно издирване. В деня на изчезването момичето е оставило телефона и раницата си в училището и е напуснало сградата.