Кметът на Никола Козлево подписвал договори със синовете си, може да освободи поста си заради конфликт на интереси

0
845
Ешреф Реджеб

КПКОНПИ го глоби 10 хил. лв.

Кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб може да освободи поста си заради конфликт на интереси, става ясно от решение на Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/. То е публикувано на сайта ѝ.

Производството срещу кмета е започнато по сигнал. Установено е, че Eшреф Реджеб лично е подписал 8 преводни нареждания в полза на Сдружение „Футболен клуб – Община Никола Козлево“. От 2016 г. до настоящия момент член на Управителния съвет на сдружението е синът на кмета. Общата стойност на получените по този начин субсидии е в размер на 43 170 лв.

Реджеб е подписал и 110 разходни ордера в периода август 2018 г.–август 2021 г., с които са изплатени средства от бюджета на общината към дружество, в което съдружници са двамата му синове, като единият е и управител. Установено е, че на фирмата „Ешрефоглу“ ООД са заплащани суми за покупки на хранителни продукти, напитки, битови консумативи, препарати и др.

Ако решението на КПКОНПИ бъде потвърдено от съда, Реджеб трябва да плати глоба от 10 000 лв., полза на държавата се отнемат възнагражденията му за дните, в които е бил осъществен конфликтът на интереси, както и сумата, която е получена като облага от деянието. Общата им стойност е 88 864, 91 лв.

Той трябва да бъде освободен от заеманата длъжност – кмет на Община Никола Козлево.