Кметът на Пазарджик за акцията на Рашков: Пълен цирк. Всички сме от село, но на някои им личи

0
643
Тодор Попов Снимка: фейсбук

Искаха ми 10 документа, които са публични. Това е несериозно, заяви Тодор Попов

Това е политическа атака, постановка. Най-вероятно от един определен кандидат за президент. Това е пълен цирк, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод днешната акция на МВР и НАП в общината.

„Ясно, е че тази акция цели едно – цирк. Аз не съм първия кмет подложен на подобно нещо“, допълни той и продължи

„Тази акция е ясно, кой я организира, но да не забравяме, че зад тези хора не стои вот, кой е гласувал за тези хора? С какво самочувствие те правят стратегии и т.н? Кой е гласувал за вас? Те за половината и близките им няма да гласуват, ако има вот. И мога да кажа една българска поговорка: В крайна сметка всички сме от село, но някои им личи.“

„Упреците ми не са към момчетата дето са ги пратили. И на тях им е неудобно.“, заяви Попов и допълни: „Аз много съм плашен, но не случиха на човек, не ме е страх. 20 години ме плашат.“

По думите му в общината са влезли 30 души, които са обяснили, че са там по подадени сигнали.

„Обясниха ми – имаме сигнали. Искат ми 10 документа, които са публични. Това е несериозно. Наши гости в днешния ден са повече от 30 човека с един фотограф, ще си направим снимка накрая за спомен от проверката“, каза още кметът.

На въпрос дали съдействат на проверката Попов отговори положително, като заяви, че в момента служителите му принтират документи, които са публично достояние и ясно могат да се видят.

Пред журналисти, той коментира и случая с отнетата му шофьорска книжка от преди няколко дни. Попов заяви, че чака наказателното си постановление, което ще обжалва. По думите му е лесно да се манипулират системите и да изкарат, че някой има голямо количество алкохол в кръвта. Попов допълни, че разполага с доказателства, които ще предаде на съда, но отказа да коментира какви са те.

„Знам им методите и схемите. Като им дам проба и като ме нагласят, че имам 5 промила и наркотици, после ходи и се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят на резил една година. Като таласъми висяха два дни пред вкъщи да ме чакат да изляза с колата. Чакам си наказателното постановление, което ще обжалвам“, обясни той.