Кметът на Пловдив: Уважавам Борисов, той направи много за България

0
52
здравко димитров
Здравко Димитров
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Никога не съм влизал в задкулисие, твърди Здравко Димитров

Никога не съм влизал в задкулисие, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, който подаде оставка като член на ГЕРБ вчера. В „Тази сутрин“ по бТВ той уточни, че не е търсил конфронтация, но има много проекти, които трябва да се довършат.

Борисов призова кметът на Пловдив да си тръгне от поста си заради забавения строеж на стадион „Христо Ботев“. Димитров отхвърли обвиненията на Борисов. Той бе подкрепен от четирима свои заместници.

Димитров обясни, че общинският съвет е съставен от Иван Тотев – бившия кмет на Пловдив, и той се опитвал да работи благодарение на диалогичност и много баланс.

ГЕРБ/СДС

Относно строежа на стадионите Димитров заяви, че парите не стигат. „За стадион „Ботев“ няма достатъчно пари. Бяха отпусни 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше държавата да се намеси, защото община Пловдив нямаше как да поеме всичко. Бяха отпуснати 25 милиона за стадион „Ботев“ и 12 милиона за стадион „Локомотив“. Пари за довършването на проектите докрай нямаше тогава. Търсим още начини за финансиране“, каза
градоначалникът.

Той добави, че лоша дума за Борисов няма да каже. „Да, уважавам го. Той е лидерът на ГЕРБ, той направи много за България.“, каза в заключение Димитров.