Кои са сценаристите на Слави Трифонов и сценаристите му?

0
784
Слави Трифонов, обграден от сценаристите си Снимка: Actualno.com/архив

Тошко се е самозабравил

Веселин Желев

Веселин Желев, фейсбук

Това не са думи на демократ: „Всеки в тази зала, който е извън ГЕРБ, трябва да знае, че ако гласува каквото и да е с ГЕРБ, ще бъде предател към гражданското общество“. Тошко се е самозабравил. Зад ИТН стоят няма и 18% от гласувалите на 4 април. Това е много далече от цялото гражданско общество у нас. Тошко няма право да говори от негово име, макар да не му липсва самочувствие да го прави.

Който не е с нас, е предател. Усещате ли тоталитарния рефлекс у този носител на промяната? Обясним е. Да сте виждали някога истински опонент в студиата на „Шоуто на Слави“ и в телевизия „7/8“? Не сте. Няма и да видите.

Длъжен съм да призная, че паралелите между ИТН и италианското движение „Пет звезди“, които и аз се изкуших да правя, са на пръв поглед верни, но са повърхностни. В „Пет звезди“ има непрекъснат онлайн дебат и за всяко важно решение редовите членове гласуват онлайн, включително за участието в коалиции. В „Има такъв народ“ има очевидна забрана за публични изказвания, има пълно и все по-компрометиращо мълчание по най-важните въпроси, на които партията трябва да отговори и несъмнена потайност и непрозрачност.

Слави Трифонов и неговите сценаристи ги познаваме всички. Все по-неизбежен става въпросът: Кои са техните сценаристи и какво ще получим всички заради тези, които гласуваха за тях?