Кой измисли думата „жълтопаветник“ и кой пречи на розовите

0
640
евролиста
Снимка: архив

Клетият розов комсомол е най-силен да се млати с хора, с които би трябвало да е съюзник…

Венци Мицов Снимка: фейсбук

Венци Мицов, фейсбук

…има много фалшиви герои…

Например ДБ в огромната си част са такива и те. За Панов не знам де, той изглежда по-героично, но като цяло точно клетият розов комсомол е най-силен да се млати с хора, с които би трябвало да е съюзник…
Последното и от личен опит го казвам.

А сега по същество.
Ясно е, че розовите ще вземат пряко сили 7 процента на президентските избори. С тази двойка – толкова, при това гласовете ще са в по-голямата си част за кандидат – президента, а не за вицето му.

Странно е, че ДБ в тоя момент са решили да се държат в стил старото ДСБ от 2013. Но те си знаят. Те знаят и че абсолютният им електорален връх е 11 процента. 300 000 души в България са избирателите на “старото дясно” или “новото либерално”.
Явно ДБ са решили да покажат колко могат. Или колко не могат.
Да са живи и здрави, желая им успех.

Но понеже сте забравили, може би е редно да припомня, че терминът “жълтопаветник” бе измислен от Христо Иванов в стремежа си да уязви Радан Кънев в студиото на Панорама през 2017 година.

Та имайте едно наум. На розовите им пречи не Пеевски, не Гешев, не Бойко. Сами си пречат.

PS. Авторът на този пост не е избирател и на Радев. Авторът просто смята, че е обективен в това, което повтаря от години. Някои партии не са лекарството, а проклятието на демократичния процес у нас…