Кой кадрува в община Враца? Секретарят или кметът?

0
1211
Община Враца

Четиво за КПКОНПИ и компетентните органи

Кой кадрува в община Враца ? Кметът, общинският съвет или секретарят Дакева, оцеляла 33 години в общинската администрация при всички кметове ? Това заявиха пред Breaking.bg. Недоволни жители на града. Според тях зад гърба на кмета Калин Каменов главният кадровик на общината е Нина Дакева.

Защо ли ? Ами една от версиите е „добрата “ и работа и отлична памет по ресурса в служба “ Общински имоти “ през годините .

Но това е само официалната статистика от нейното CV ! А тук идва реч за друго … Уважаваният онкохирург д-р Езекиев заяви в предаването „Соаре “ на 27.01.2022г.по повод развитието на града: “ Враца се развива … много неща се направиха по времето на кмета Калин Каменов …но покрай него има много негодници …) Е , истината е , че д-р Езекиев не е фен на управляващата партия ГЕРБ от която е кмета Калин Каменов избран със 75 % от гласувалите , нито на СДС , но е наясно с многото нередности сътворени от калинките на ГЕРБ в Община Враца , част от които е Нина Дакева .

Градът настръхна няколко месеца след местните избори през 2019г. , когато се разчу , че оставка от Общинския съвет си подават председателя Нели Стоянова ( ГЕРБ ) и председателя на финансовата комисия Бенински ( ГЕРБ) . Фактите въпреки , че се споделяха под сурдинка , говореха за сътворен скандал от секретаря Дакева , и нейното лоби от 2-ма 3 – ма общински съветници от ГЕРБ по повод на правоимащия син на Стоянова , да закупи общинското жилище в което е живял и е обявено по одобрен от комисия списък .

Но още в първия си мандат като секретар на Община Враца “ оправната “ Дакева , през 2017 г.“назначава“, чрез административен натиск над д-р Томов – управителя – в КОЦ -Враца като специалист в административно – стопанската част съпруга си , от който освен лекарите но и самия управител са вдигнали ръце , не само от неговата неграмотност но и с наглостта си по спазване на работното време , което обикновено бе 2-3 часа до обяд .

И още , със зъби , нокти Дакева чрез любимите си погребални агенции принуди да напусне фирма “ Обредни дейности “ управителят Нисторов – същият ,който събра вземанията на предприятието от частните погребални агенции , върна касовите апарати в гробищните паркове и защити проектиране с последващо изграждане на ограда на централния гробищен парк , но беше неудобен за топлите й връзки с агентите.

Всичко това Дакева разигра за да си „назначи“ с конкурс удобната за нея и ръководството на ГЕРБ-Враца , Мишева , от която и до днес реват граждани потърпевши от неправомерното , дори криминално управление на гробните места .

През втория мандат на кмета Калин Каменов , след като изгони горепосочените с интриги , започнаха през 2021 г.въпроси от опозицията в ОбС , колко са хората пенсионери и на пенсионна възраст в Община Враца и подопечните и търговски дружества и предприятия . Нина Дакева усетила , че е отдавна в пенсионна възраст и промяната по върховете на държавата чука , веднага се включва в обявените за разпродажба апетитни терени над клиниката над д-р Ралчовски , “ съвсем случайно “ с Борислав Стоев бивш председател на ОбС – Враца и Георги Велчовски общински лидер на ГЕРБ- Борован и съпруг на общинската съветничка от ГЕРБ-Враца д-р Велчовска, твърдят недоволните врачани.

И още как , ако това не е далавера , какво е тогава ? За Дакева е нормално , след като се е почувствала силна в кадруването в ГЕРБ и община Враца ( под опеката на депутата Петя Аврамова ), чрез интриги да се включи на пределната си възраст да строи ( твърде вероятно за някое от децата си ) , къща на вероятна стойност преди инфлацията от края на 2021 г. за 200 000 лева . Този въпрос неминуемо след публикацията би трябвало да се представи пред КПКОНПИ.

Секретарката Дакева се оказва една от особено големите клиентели на ГЕРБ , и видно от последно напусналата ОбС – Враца Хенриета Георгиева ( ГЕРБ )става ясно , че около най-успешния кмет на Враца , Калин Каменов , тази личност вероятно е нанесла сериозни щети на публичната собственост за сметка на личното си и семейно добруване .

Когато една дребна чиновничка от 33 г. в община Враца, е достигнала до власт с която се разправя не само с политическите противници, но и с публични услуги и влияния , под егидата на общинския съвет и кмета , то би било справедливо веднага да бъде освободена навършена пенсионна възраст и освен одит на управленската й дейност в община Враца , трябва да се извърши и разследване от КПКОНПИ , икономическа полиция и прокуратурата във Враца .

Иначе за разлика от Нина Дакева , много врачани се опитват да живеят порядъчен живот, но някак си не могат да го докарат до нейните стандарти в условия на постоянна заетост и заплащане на труда си, казват местните.