Кой натисна Живко Коцев да си оттегли оставката и какво му беше обещано?

0
2894
Живко Коцев

Признал ли е главният секретар на МВР, че е бил в дома на Бойко Рашков, когато там са гостували арестуваните Марин и Стефан Димитрови?

Източници от разследването на ОПГ за връзки между “царя на контрабандните цигари” Николай Николов-Паскал и Агенция “Митници” разкриха пред Соня Колтуклиева от ПИК следното:

В сряда е имало два разпита на Живко Коцев. На първия той се е явил с адвокат Илиян Василев, на втория е бил сам. Признал е, че се е запознал с Марин Димитров през колеги от МВР. Присъствал е в дома на Бойко Рашков, когато там са гостували Марин и Стефан Димитрови – останал е с впечатлението за трайно приятелство между тях. Сближил се е със Стефан Димитров, гостували са си взаимно на лични и семейни празници, разменяли са си подаръци. Така Живко Коцев потвърди публикацията на ПИК от днес за наличието на снимки и часовник за 50 000 евро като потвърждение за изключително близките му отношения със Стефан Димитров. От лоялност към Бойко Рашков, Живко Коцев не е прекъснал отношенията с бащата и сина, сочени като част от империята на Николай Николов-Паскал. При срещите си с тях забелязал намеци за извършването на услуги, свързани с безпрепятствено преминаване на стоки през границите на страната, но дал да се разбере, че няма да се отзове. Главният секретар на МВР е бил наясно, че Специализираната прокуратура разследва Марин и Стефан Димитрови.

От хотел в “Правец” са иззети видео-материали, доказващи, че влизат заедно Стефан Димитров и Петя Банкова, която беше последователно заместни-директор и директор на Агенция “Митници”, назначена от финансовия министър. Живко Коцев е свидетелствал, че знае за лошите отношения между Калин Стоянов и Асен Василев. Финансовият министър затруднявал получаването на бюджетни пари за МВР, защото министърът отказал да назначи за началник на ОДМВР в Хасково Недан Хаджиев.