Комитова безпомощна: Защо протестират срещу министър, който си тръгва

0
1065
Виолета Комитова

Неадекватната министърка остави на бъдещето решаването на проблема с неизплатените пари на „Автомагистрали Черно море“

Проблемът, за който протестират „Автомагистрали Черно море“, ще остане да се решава в бъдеще, коментира в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие Виолета Комитова. Тя посочи, че не е наясно защо има протест срещу министър, който си тръгва.

„Автомагистрали Черно море“ е частна компания, която е работила по отсечката Чирпан – Стара Загора. Има договор от януари тази година. Техният строеж приключи през юли месец. Тази фирма е част от една група фирми, които са сключвали договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на Чирпан – Стара Загора – 40 км от магистрала „Тракия“, но тези 207 млн. лв. не са били осигурени. За това е този протест“, разясни Комитова.

Министърът уточни, че те имат договор с „Автомагистрали“.

„От едната страна стои подписът на г-н Беличев, който е сключил всички тези договори – общо 10 договора за тази отсечка, и не знам какво ще търсят от регионалния министър“, увери Комитова. Тя посочи, че няма покана да остане в редовен кабинет.

По отношение на работата си като служебен министър Комитова заяви, че с някои въпроси се е справила, но с други – не. „Оценката ни я дава обществото”, заяви министърът.