Компенсации за тока се изплащат от 1 октомври м.г., но според Караджов парите от сметката за „Хемус“ били изтеглени в началото на лятото именно за това

0
153
Гроздан Караджов

Става дума за 490 млн. лева

Средствата за изграждането на магистрала „Хемус“ ще бъдат възстановени от Министерския съвет, когато бъде решен случаят с т.нар инхаус процедури. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, цитиран от БНР.

Специалната сметка за плащанията по строителството на АМ „Хемус“ е празна, защото средствата са изтеглени от служебното правителство, за да се изплащат компенсации, поясни той.

„Имаше около 490 милиона лева през лятото на миналата година и всъщност точно тези пари са взети, за да се посрещнат първите компенсации за тока“, каза Караджов, но явно е забравил, че компенсации за тока започнаха да се изплащат чак през есента – от 1 октомври, и то със задна дата чак в началото на тази година.

Северният обход на Бургас ще бъде готов през октомври. Строителството му се забавя заради бавни процедури, но тапи и задръствания през летния сезон няма да има, обеща още министър Караджов.

„Ще се пусне двупосочно пътят с четири ленти, който е от Сарафово и така ще бъде целият сезон“, допълни той.

До края на другата седмица ще бъдат изплатени 100% средствата на пътностроителните фирми в страната, обясни още Гроздан Караджов. Заради саботиране на процедурите със съдебни дела пък се забавят цялостни ремонти на пътища в страната, коментира министърът.