Копои на Рашков привиквали директори на училища и детски градини на разпити

0
160
Николина Ангелкова и Тома Биков

Питали ги за кого са гласували и дали са агитирали

„Днес ми сигнализираха директори на училища и детски градини за това, че са привиквани в полицейските управления да дават обяснения за кого са гласували и дали са агитирали да се гласува за определена политическа партия“. Това обяви на брифинг областният координатор на ГЕРБ в София Николина Ангелкова.

„Получавам десетки сигнали от притеснени хора от района, които и в момента са подложени на политическа репресия от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, независимо че изборите приключиха. Извинявайте, но къде е тайната на вота? Хората се страхуват. В София област има 97 директори на училища и 73 на детски градини. Всички те ли ще бъдат привиквани, за да дават обяснения?”, попита тя.

„Става въпрос за български учители, а не някакви купувачи на гласове. Повтарям, това са учители, а не престъпници. Не знам кой от вас би си представил как директорка на детска градина организира купуване на гласове. Това може да се роди в главата само на човек като Бойко Рашков. Човек, който се държи като социалистически милиционер, който следи, слухти и търси анонимни доносници, с които да преследва български преподаватели. Това не се случва само в София-област. Би било добре час по-скоро началникът му Румен Радев да го озапти и изолира, където той да не разиграва лудостите си на гърба на едни обикновени български граждани“, каза Тома Биков.

Към момента има данни за около 25-има преподаватели от Самоков, Ихтиман и Костинброд, предаде Нова тв.

„Никой не го е страх от човек, станал случайно министър на вътрешните работи“, заяви Биков.