Корнелия Нинова: Спецов и шефът на митниците да отговорят за внесените машини за гласуване

0
237
Корнелия Нинова

Може ли Мая Манолова с 3% във всички студиа да реди кабинет, пита лидерката на БСП

„Имаме въпроси, на които трябва да се отговори смислено и да не се откажат хората да отидат да гласуват. За да се отговори на тези въпроси, трябва да се включи служебният кабинет. Първо Спецов и шефът на митниците“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод постоянно изникващите машини за гласуване.

Соцлидерката заяви, че е изненадана, че никой не пита тези двама души. Тя заяви, че трябва да види през коя граница са минали тези машини, когато са минали и декларирани пред Спецов, по какъв договор са влезли и платен ли е данък?

„Очевидно не са по правилата, защото ЦИК казва че не знае за тези машини. Ако са внесени за Грузия, трябва да има документ за реекспорт. Да излезе служебният кабинет и да отговори. Ами представете си, че част от внесените машини не са по договора и няма платено ДДС. Ами до неделя може да се появяат още машини. Аз съм юрист и чета закона и в кодекса пише, че ако машината се повреди, се минава на хартиен вот, а не се подменя машината“, заяви Нинова пред Нова телевизия.

Тя бе категорична, че когато няма ясни отговори се ражда съмнение. По думите ѝ отговорните институции незабавно трябва да отговорят. Нинова припомни, че БСП е искала да се броят контролните разписки, за да се докаже, че няма проблем в машините, ако съвпадат.

По повод за бъдещето на следващото Народно събрание, Нинова заяви, че каквото зависи от червените ще направят всичко, за да има работещо правителство и парламент. Соцлидерката бе категорична, че може да говори за коалиции едва когато се видят програмите на останалите, но Виктор Николаев твърдо искаше да ги постави на трето място, защото така по-лесно можело да се водят преговори.

„Мнението на г-н Панов си е негово. Аз не съм дошла тук, за да коментирам кой какво е говорил, не съм коментатор“, ядоса се Нинова на поредния въпрос, че БСП имали минало, което можело да ги спъне в преговорите. Червената лидерка заяви, категорично, че към този момент нищо не може да се каже, преди да се седне на масата на преговорите, а не да се раздават постове преди да е ясно какво се случва.

„Направо не ви разбирам, ако ПП кажат едно, ако ИТН кажат друго“, отвърна Нинова на поредния въпрос с кого може да прави коалиция и дали би подкрепила кабинет, но без никакво управленско участие на БСП. „Може ли Мая Манолова с 3% във всички студиа да реди кабинет. Или Христо Иванов да иска от нас да се разграничим от ГЕРБ, а не беше ли той министър на Борисов, като са шеста политическа сила. Стига вече с това редене на кабинети и поставяне на условия“, заяви Нинова.