Корнелия Нинова: В предложената от правителството актуализация на бюджета има смущаващи неща

0
119
нинова
Корнелия Нинова

Според нея има достатъчно ваксини и няма необходимост от закупуването на допълнителни количества

„Бяхме прави за необходимостта от актуализация на бюджета, за каквато призовавахме още преди 4 месеца.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

По думите ѝ обаче в предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета има смущаващи неща – предвидените средства за здравето на нацията заради ковид кризата и доходите на хората. Според Нинова има достатъчно ваксини и няма необходимост от закупуването на допълнителни количества. Ваксини са осигурени за 2022 г. и 2023 г., коментира Нинова, като се позова на данни на МЗ.

„Служебният кабинет иска да се отпуснат на КЕВР около 17 млн. лева за глоби за това, че са осъдени за свои действия“, коментира Нинова. 3 млн. лева са предвидени за бонуси на служителите в регулатора. Средната заплата в КЕВР е 5000 лв., защо е всичко това“, попита лидерът на БСП.

Корнелия Нинова каза още, че с повече разговори и с по-малко емоция може да се реализира третият мандат. Тя има готовност за разговори с президента Радев, за да бъдат потвърдени служебните министри за редовен кабинет.

„Няма да каним министри зад гърба на президента Радев. Ако той не е съгласен, ще търсим други варианти“, коментира Корнелия Нинова.